Ateneu Les Bases
Inici   »  Totes les notícies   »  2016-06-18

Neda pels reugiats, el dissabte 18 de juny

15:00 -

ATENEU LES BASES DÓNA SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES

En motiu del dia internacional dels refugiats


 

Comencem la temporada d’estiu i volem que us sentiu ben còmodes amb les activitats i propostes que us podem oferir. Però, alhora, també pensem que és un bon moment per mostrar el nostre suport a situacions que, tot i que passin més enllà de la nostra ciutat, ens commouen.

 

Milers de persones els darrers cinc anys han hagut de deixar les seves llars a Síria i arriscar la vida per fugir de la guerra i de la mort. Algunes malviuen a camps de refugiats, altres continuen arriscant la vida en trajectes perillosos per mar. Davant tant patiment, no podem deixar de valorar la tasca dels socorristes catalans de ProActiva Open Arms. El seu representant més conegut, Òscar Camps, ha rebut enguany el Premi de Català de l’any i ens recordava la necessitat de donar resposta i de sumar cadascú el seu granet de sorra per evitar tants morts al Mediterrani.

 

Nosaltres hi volem aportar aquest granet de sorra. Per aquest motiu ens volem sumar a una iniciativa de ciutat que vol recollir fons econòmic per fer possible que ProActiva Open Arms continuïn realitzant tasques de salvament marítim.

 

Què hi podem fer?

 

NEDA PER LES PERSONES REFUGIADES!!!

7000 m.: de Túrquia a Lesbos.

 

Volem que a la nostra piscina moltes persones facin uns metres a favor de les persones refugiades. Simbòlicament nedarem totes les vegades possibles 7.000m, els 7 km que separen les costes turques de Grècia i que milers de sirians travessen jugant-s’hi la vida per a un futur millor.

 

Com pots participar?

Inscriu-te al nostre mateix equipament per venir a nedar el dia 18 de juny de les 15 h a les 19 hores. Cal fer una aportació mínima de 5€ i nedar els metres que et vinguin de gust perquè es sumin a aquest comptador solidari.

 

Et pots inscriure a partir del 9 de juny i també el mateix dia 18 de juny, a la Biblioteca Ateneu Les Bases, en el seu horari d’obertura. 

Si vens en família, els infants menors de 9 anys poden participar gratuïtament.

 

La recaptació anirà íntegrament en benefici de ProActiva Open Arms. Podràs conèixer millor la tasca d’aquesta ONGD a la cloenda de l’acte que tindrà lloc el mateix dia 18 de juny a la  Pça Sant Domènec a les 19,30 h. Comptarem amb una xerrada informativa de ProActiva i la col·laboració de l’escola de música Esclat.

 

Acte organitzat per l’Ajuntament de Manresa i el Consell Municipal de Solidaritat, en el marc del grup de treball #Manresa Acull, amb el suport del nostre equipament.