Ateneu Les Bases
Inici   »  SOCIAL   »  Coordinadora de Jubilats de Manresa

Coordinadora de Jubilats de Manresa

La Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa és gestionada per una Junta de Govern formada per 19 persones voluntàries, encapçalada per la Presidenta, el vicepresident, secretari, comptable i els vocals. Funciona per comissions, i totes les persones que les formen són voluntaris
L'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 10 a 12 h del matí i de 17 a 19 h de la tarda.

Les diferents comissions són:

L'Assistencial:
El Grup Assistencial de la Coordinadora el formen una bona colla de voluntaris, tot i que sempre aniria bé comptar amb més per poder donar més suport a les Residències.
N'és el coordinador el Josep Maria Ballonga, President honorífic de l'entitat.

Tasques que es fan des de l'Assistencial:
- Visiten setmanalment les 11 Residències de la Ciutat. Els voluntaris fan companyia als usuaris, els fan exercicis de memòria, cantar, moure's, els expliquen les coses que passen a la Ciutat, com festa de la Llum, Festa Major, setmana Santa...
- Per Nadal es porta una felicitació personalitzada a cada resident.
- Per Sant Jordi, es fa un pòster al·legòric de la diada i s'entrega a totes les residències.
Aquest any l'autor del pòster de Sant Jordi, és el nostre professor de pintura i dibuix, El Sr. Jaume Casacuberta
- Portem a terme, conjuntament amb l'Ajuntament i els tècnics dels centres sanitaris i els CAPS, el programa d'inserció social.
- El mes de juny i com a cloenda del curs, es munta una excursió de final de curs per les persones, amb una certa mobilitat, a una població de la Comarca.

Xerrades i Conferències:
- Es realitzen xerrades i conferències de temes d'interès per la Gent Gran i per tots els socis en general... malalties, pobresa, economia, prevenció d'accidents, temes d'actualitat...

Les xerrades es realitzen periòdicament, ara es fan cada dos mesos, depenen del tema i de l'interès que pot tenir. Tenen una durada d'una hora o hora i mitja aproximadament


Les Caminades :
- Tenim una comissió encarregada d'organitzar les caminades setmanals amb molt d'èxit i les botifarrades que es fan a Joncadella, 3 cops l'any.
- Cada dilluns i cada dijous al matí s'organitzen les caminades per Manresa, i els seus entorns amb la finalitat de realitzar l'exercici físic, conèixer nous indrets i fer tertúlia i amics amb els participants.
Les caminades estan capitanejades per l'Àngel Giralt, acompanyat de dos voluntaris més.

D'altres:
- El curs de Ceràmica s'imparteix als Arts i Oficis, que gentilment ens cedeix l'Ajuntament, per manca de forn.
- A més a més la Coordinadora té la Delegació de FATEC a les nostres comarques, Bages, Berguedà, Osona i Anoia. I tenim com a Delegat/President El Sr. Paulí Gros.
- Tenim presència al Consell de la Gent Gran.
- I mantenim un contacte estret amb les diferents AAVV i de Gent Gran que hi ha a Manresa, organitzant coses en conjunt, per exemple l'exposició de treballs manuals de final de curs i la inauguració de les Aules de la Gent Gran de Manresa.

Sortides:
- Durant el curs, es fan dos viatges llargs (5-6 dies) 
- Cada mes s'intenta fer una excursió d'un dia, semi cultural, per diferents indrets de Catalunya on es visiten llocs emblemàtics i d'interès per tal que la Gent Gran tingui la possibilitat de conèixer i aprendre coses noves, sempre mirant que els nostres associats es puguin estalviar uns diners i que puguin estar envoltats d'amistats.
La responsable és la Montse Morell.

Aules de retrobament:
- Cursos que s'imparteixen durant el curs. (consulta'ls a sota).
El responsable és el Josep Fontanet, Vicepresident de l'entitat.

 

 

 

 

 

 

Si vols un resum de tots els tallers i tertulies de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa, clica+

 

 

 

» Notícies relacionades