Ateneu Les Bases
Inici   »  SOCIAL   »  Coordinadora de Jubilats de Manresa

Coordinadora de Jubilats de Manresa

La Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa es una entitat que ajuda a facilitar a la gent gran un envelliment actiu i saludable. La gestiona una junta de govern formada per 15 persones voluntàries encapçalada per la Presidenta, Vicepresident, Secretari, Comptable i vocals. Funciona per comissions i cada una d’elles hi ha un responsable com a mínim.


Ens trobaràs al Espai de la Gent Gran, al 2on pis del Ateneu Les Bases C/Cintaires nº 32 de MANRESA. L’horari d’atenció als socis és, de dilluns a divendres de 10 a 12 el matí i de 5 a 7 a la tarda.


ASSISTENCIAL El Grup Assistencial de la Coordinadora està format per un grupet de voluntaris, per poder donar suport a les Residències de Manresa. Normalment les tasques que desenvolupa l’Assistencial son: Visitar un dia a la setmana les Residències de la ciutat, col·laborant segons necessitats en exercicis de memòria, escoltar, moure’s, cantar o explicant esdeveniments que passen o les festes tradicionals, com son la Llum, Setmana Santa, o Festa Major.... Per Sant Jordi, es confecciona un pòster al·legòric de la diada i s’entrega a totes les residències de Manresa. Normalment al mes de juny com a cloenda de curs, es muntava una excursió amb els avis de les Residències que tenen una certa mobilitat, a una població de la Comarca gaudint a la mateixa de un petit espectacle i refrigeri. (Des de la pandèmia no es fa) Cada any per Nadal entreguem una felicitació personalment a tots els residents de les Residències de Manresa.


CAMINADES La comissió de les caminades s’encarrega d’organitzar les mateixes per els entorns de Manresa. Al mateix temps de fer exercici físic, coneixen nous indrets, a més gaudeixen, fan tertúlia i també amics entre els participants. Cada dilluns i dijous al matí s’organitzen les caminades durant tot el curs escolar, unes de les més lluïdes i destacades, son les que es duen a terme a Joncadella, que si fan les botifarrades populars.


AULES DE RETROBAMENT Per ajudar a tenir un envelliment actiu i participatiu, disposem de diferents cursos d’activitats, català, ceràmica, pintura i dibuix, anglès diferents nivells, ball en línia, memòria entre altres.


TERTÚLIES D’EXPERIÈNCIA En aquestes tertúlies es fan activitats com, gaudir de la música, poètica, bridge i altres que s’aniran muntant sobra la marxa com son, les xerrades o conferències per enriquir coneixements i fomentar la participació.


VIATGES Cada mes s’intenta fer una excursió d’un dia, semi-cultural i gastronòmica a diferents indrets interesants de Catalunya. D’aquesta manera el associats tenen la possibilitat d’ampliar els seus coneixements, aprendre coses noves, envoltats d’amistats i al mateix temps estalviant diners. Durant el curs també es fan viatges més llargs, d’entre 2 i 6 dies de durada. (Segons programació puntual apart)


D’ALTRES Representem la FATEC Federació d’Associacions de la Gent Gran de Catalunya. Tenim representant al Consell de la Gent Gran de l ‘Ajuntament de Manresa i també al Consell Comarcal del Bages. Mantenim contacte amb les AAVV i de la Gent Gran de Manresa. La Coordinadora organitza anualment conjuntament amb l’Ajuntament a principis del curs, l’acta institucional per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans i la inauguració de les Aules de la Gent Gran de Manresa. Cada any cap a finals del curs, organitzem una exposició dels treballs manuals a l’Espai 7 del Casino, fets durant el curs conjuntament amb les Associacions de Veïns i de la Gent Gran de Manresa

 

 

 


 

 

Si vols un resum de tots els tallers i tertulies de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa, clica+

 

 

 

» Notícies relacionades