Ateneu Les Bases
Inici   »  SOCIAL   »  Coordinadora de Jubilats de Manresa

Coordinadora de Jubilats de Manresa

La Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa és una entitat que ajuda a facilitar a la gent gran un envelliment actiu i saludable. La gestiona una junta de govern formada per 15 persones voluntàries encapçalada per la Presidenta, Vicepresident, Secretari, Comptable i vocals. Funciona per comissions i cada una d'elles hi ha un responsable com a mínim.
Ens trobaràs al espai de la Gent Gran, al 2on pis del Ateneu les Bases. L'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 10 a 12 h del matí i de 17 a 19 h de la tarda.

Les diferents comissions són:

 

ASSISTENCIAL

El Grup Assistencial de la Coordinadora està format per un grupet de voluntaris, per poder donar suport a les Residències de Manresa.

Normalment les tasques que desenvolupa l’Assistencial son:

 

 

 

-Visitar un dia a la setmana les Residències de la ciutat, col·laborant segons necessitats en exercicis de memòria, escoltar, moure’s, cantar o explicant esdeveniments que passen o les festes tradicionals, com son la Llum, Setmana Santa, o Festa Major... 

-Per Sant Jordi, es confecciona un pòster al·legòric de la diada i s’entrega a totes les residències.

-Normalment al mes de juny com a cloenda de curs, es munta  una excursió amb els avis de les Residències que tenen una certa mobilitat, a una població de la Comarca gaudint a la mateixa de un petit espectacle i refrigeri.

-Cada any per Nadal entreguem una felicitació a tots els residents.

 

CAMINADES

La comissió de les caminades  s’encarrega d’organitzar les mateixes per els entorns de Manresa. Al mateix temps de fer exercici físic, coneixen nous indrets, fan tertúlia i també amics amb els participants. 

-Cada dilluns i dijous al matí s’organitzen les caminades durant tot el curs escolar, unes de les més destacades son les que es duen a terme a Joncadella, que si fan les botifarrades.

 

AULES DE RETROBAMENT

Per ajudar a tenir un envelliment actiu, disposem de diferents cursos d’activitats, català, ceràmica, pintura i dibuix, anglès diferents nivells, francès, ball en línia, entre altres.

 

TERTÚLIES D’EXPERIÈNCIA

En aquestes tertúlies es fan activitats com, gaudir de la música, poètica, bridge i altres que s’aniran muntant sobra la marxa com son, les xerrades o conferències per enriquir coneixements i fomentar la participació.


VIATGES

-Cada mes s’intenta fer una excursió d’un dia, semi-cultural i gastronòmica a diferents indrets interesants de Catalunya. D’aquesta manera el associats tenen la possibilitat d’ampliar els seus coneixements, aprendre coses noves, envoltats d’amistats i al mateix temps estalviant diners.

 

-Durant el curs també es fan viatges més llargs, d’entre 2 i 6 dies de durada. (Programació puntual apart)

 

D’ALTRES

Representem la FATEC Federació d’Associacions de la Gent Gran de Catalunya.

Tenim representant al Consell de la Gent Gran del’Ajuntament de Manresa i també al Consell Comarcal del Bages.

 

Mantenim contacte amb les AAVV i de la Gent Gran de Manresa.

 

La Coordinadora organitza anualment conjuntament amb l’Ajuntament a principis del curs, l’acta institucional per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, la inauguració de les Aules de la Gent Gran de Manresa.

 

-Cada any cap a finals del curs,organitzem una exposició dels treballs manuals fets durant el curs conjuntament amb les Associacions de Veïns i de la Gent Gran de Manresa.

 

 

 

 

 

 

 

Si vols un resum de tots els tallers i tertulies de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa, clica+

 

 

 

» Notícies relacionades