Ateneu Les Bases
Inici   »  ATENENS   »  FAQ's JORNADES D'ESTIU

FAQ's JORNADES D'ESTIU

Ens inspirem en...

LES OLIMPIADES DE PARÍS 2024

 

 

Tornem amb les jornades d'estiu més esperades de l'any i tenim moltes ganes de tornar-vos a veure a tots!

 

 

DATES

De dilluns a divendres en les següents setmanes:

 

1a SETMANA - DEL 25 DE JUNY AL 28 DE JUNY

2a SETMANA - DEL 1 AL 5 DE JULIOL

3a SETMANA - DEL 8 AL 12 DE JULIOL

4a SETMANA - DEL 15 AL 19 DE JULIOL

5a SETMANA - DEL 22 AL 26 DE JULIOL

 

 

ACTIVITATS

Aquest any farem activitats relacionades amb els JJ.OO d'estiu que aquest any es realitzen a París (França). Hi hauràn activitats relacionades amb les diferents modalitats esportives on cada setmana s'enfocarà a una modalitat esportiva diferent (esports de piscina, activitats d'atlatisme, jocs d'equip, etc)

 

NOVETAT!!!

A més a més, aquest any farem avctivitats relacionades amb la llengüa anglesa, fomentant la relació esport-anglès i fent partíceps a tots els nens i nenes de la importància d'aquesta llengüa en el món actual. A més a més, sabeu que l'anglès és la llengüa oficial dels Jocs Olímpics?

 

EDATS

Les edats que comprenen les jornades d'estiu són des de P3 (cursat) fins a 6è de primària (cursat). *Es podrà fer alguna excepció per a nens de 1r i 2n d'ESO.

 

GRUPS

La ràtio dels grups d'infants per cada monitor/a són de 10 nens i nenes.

També dependrà de la demanda.

 

Com cada any, l'organització dels grups serà en 3 franges: GRUPS DE PETITS, GRUPS DE MITJANS i GRUP DE GRANS. En funció del nombre d'inscrits hi haurà més o menys grups per cada franja d'edat.

 

MENJADOR

Aquest any no oferim servei de menjador.

 

PISCINA

Sí que farem piscina, cada grup disposarà de un o dos dies de piscina a la setmana i fins a 1 hora. A més a més, una de les setmanes esta enfocada especificament a activitats de piscina.

 

ACOLLIDA

El servei d'acollida i recollida és totalment gratuït i es realitzarà a l'aula 1 (segon pis). El servei d'acollida és de les 8.00h a les 9.00h del matí i el servei de recollida és de la 13.00h a les 13.30h del migdia.

 

MATERIAL

Roba esportiva, banyador, bambes, aigua i esmorzar. Cada setmana realitzarem activitats diferents i s'informarà del material necessari de cada setmana.

 

MONITORS I MONITORES

El grup de monitors i monitores que tenim a les jornades d'estiu està compost per professionals del sector. Tots estan amb disposició del títol de monitor de lleure o el títol del ROPEC dinamitzador esportiu. A més a més, la gran majoria estan estudiant en el sector esportiu i de lleure.

També comptem amb el suport a cada grup amb alumnes de pràctiques del mateix sector.

 

EXCURSIONS

Farèm sortides a l'exterior i activitats lúdiques a diferents punts de Manresa. (caminades, parcs, jocs, etc)

També realitzarem sortides per exemple al Parc de l'Aulla o a les Aigües de Manresa amb temàtiques divertides i sorprenents.

 

TEMÀTICA I ACTIVITATS PER SETMANES

Aquest any les Jornades aniràn enfocades als Jocs Olímpics d'estiu, que enguany, es duena a terme a França (París).

És per això, que durant les 5 setmanes es faran activitats relacionades amb això i per tant, es tocaràn diferents modalitats esportives i esports poc coneguts.

Es faràn aquestes activitats a diferents espais del nostre centre i també fora d'aquest, tenint experiències en entorns d'esports reals i també experiències amb gent experta dels diferents esports que ens ensenyaràn i ens explicaràn les seves vivències.

Tot plegat, ho combinarem amb la llengüa anglesa, llengüa oficial dels Jocs Olímpics i que estarà present en el dia a dia de les nostres activitats.

 

SETMANA 1: OLIMPIAIGUA !!

En aquesta primera setmana centrem les activitats dels JJ.OO a activitats aquàtiques com a eix vertebrador de la setmana. Es faràn activitats a la piscina com relleus, natació sincronitzada, i altres competicions i jocs per a totes les edats. A part d'això, també hi hauràn altres activitats a diferents espais del recinte i proximitats.

 

SETMANA 2: CORRE, LLENÇA I SALTA !!

Durant la segona setmana de les jornades, ens centrem principalment amb jocs i activitats d'atlatisme, tenint en compte les diferents modalitats que aquesta disciplina ens permet practicar i desenvolupar. Les activitats es faràn prop de l'Ateneu i exteriors. A part d'això, s'intentarà anar un dia de la setmana a una pista d'atlatisme i que algún expert i professional d'aquest esport ens pugui ajudar a fer les activitats.

 

SETMANA 3: FEM EQUIP!

Aquesta setmana consisteix en la relaització d'esports d'equip, on la principal línia a seguir serà el comptomís amb l'equip i l'esperit de cohesió de grup. Es fràn competicions de diferents modalitats esportives d'quip i de competició a espais com per exemple el pavelló de l'Ateneu.

 

SETMANA 4: JOC, SET I PARTIT!

Aquesta setmmana consisteix i es fonamenta en esports de raqueta principalment. Jocs com el tenis, el pàdel, ping-pong, etc, seràn part d'aquesta setmana i es durant a terme de manera alternativa i amb materials també diferents.

Utilitzarem espais del centre i exteriors.

 

SETMANA 5: THE LAST DANCE!

Durant aquesta última setmana, farem tot tipus d'activitats i jocs, practicant els diferents esports que hem dut a terme durant les altres setmanes i també seguint el fil de la competició de totes les setmanes. Es barrejaràn grups de grans, petits i mitjans, per fomentar la col·laboració i ajuda entre companys i companyes de diferents edats. A més a més, durant aquesta setmana hi hauràn activitats relacionades amb la dança i el ball, fent d'aquesta última setmana una experiència molt divertida i interessant.


Nit Ateneu: 11 de juliol de 2024

Aquest any la mítica i divertida nit a l'Ateneu serà la nit de dijous dia 11 de juliol. L'edat mínima per venir és a partir de 1r de primària. El preu de la nit és de 6 €, comprèn l'horari del dijous a les 20.30 h fins el divendres a les 9h del matí i inclou l'esmorzar de divendres. Aquest any, com l'any anterior podran venir qualsevol nen o nena que hagi vingut alguna altra setmana (sempre que hi hagi places disponibles). La nit Ateneu s'ha de pagar durant la mateixa setmana (tercera setmana de jornades)

Els coordinadors podran exercir el dret de modificar els punts presentats per adaptar-se a les normatives vigents i les mesures de seguretat que es vagin establint.

 

 

SEGUIU-NOS!

Si voleu estar al dia de què fem, seguiu-nos a Instagram a @jornadesateneu!
Hi pengem fotos, vídeos i informació actualitzada diàriament.

També podeu contactar amb nosaltres al correu de piscinaateneu@gmail.com

» Notícies relacionades